ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Διδακτικές ώρες - Διαλείμματα

15/02/2017

Διαγωνισμός Φωτογραφίας για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης






Διαγωνισμό Φωτογραφίας για μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κρήτης, προκηρύσσει το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης - Europe Direct of Crete, στo πλαίσιο επικοινωνίας των πρωτοβουλιών της ΕΕ υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων.



Ο σκοπός του διαγωνισμού φωτογραφίας έγκειται στην φωτογράφηση από τους μαθητές έργων που συγχρηματοδοτήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην Περιφέρεια Κρήτης, πχ σχολεία, μουσεία, δρόμοι κά (περιλαμβάνοντας στη φωτογραφία την ένδειξη της συγχρηματοδότησης π.χ. αναμνηστική πλάκα, πινακίδα), ώστε να ωθήσουν τους μαθητές στην περαιτέρω ενασχόληση τους με τα ιδεώδη της ΕΕ και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει υπέρ της απασχόλησης, της ανάπτυξης και των επενδύσεων στην Κρήτη.

Ο διαγωνισμός έχει θέμα:

«Η Ευρώπη στην Κρήτη - Γενέτειρα της Ευρώπης»

«Europe in Crete - The birthplace of Europe»

Η επιλογή των καλύτερων φωτογραφιών θα γίνει αφενός για τα δύο πρώτα βραβεία, από κριτική επιτροπή που θα ορίσουν οι διοργανωτές, ενώ παράλληλα θα υπάρχει και διαδικτυακή ανάρτηση των φωτογραφιών στην ιστοσελίδα και στο facebook του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης της Περιφέρειας Κρήτης, όπου η φωτογραφία με τις περισσότερες προτιμήσεις-Likes στο fb θα λάβει το τρίτο βραβείο (βραβείο κοινού). Τα κριτήρια της επιτροπής θα είναι η αισθητική και καλλιτεχνική ποιότητα, η δημιουργικότητα, η συνάφεια με το θέμα, η αυθεντικότητα και η πρωτοτυπία.

Εκτός από την διαδικτυακή προβολή, μέρος των φωτογραφιών θα παρουσιαστεί εν είδη εκθέσεων σε δύο καθοριζόμενους χώρους στο πρώτο και δεύτερο 15μερο του Μαΐου αντίστοιχα. Παράλληλα των συγκεκριμένων εκθέσεων θα λάβει χώρα η προβολή των φωτογραφιών των διαγωνιζομένων μαθητών σε μορφή slides από ειδικό projector στις προσόψεις εμβληματικών κτιρίων.
Τα βραβεία των τριών νικητών είναι τα εξής:
• 1ο Βραβείο: Φωτογραφική μηχανή
• 2ο Βραβείο: Φωτογραφική μηχανή
• 3ο Βραβείο: Tablet


[1] Βλ. συνημμένο αρχείο παραδείγματος φωτογραφίας.

Σελίδες