ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Διδακτικές ώρες - Διαλείμματα

02/02/2021

Διαζώσης επαναλειτουργία του σχολείου. Ενημερωτική επιστολή προς γονείς / κηδεμόνες των μαθητών/τριών του 3ου ΓΕ.Λ. Χανίων

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

     Ενόψει της δια ζώσης επαναλειτουργίας των σχολείων, επικοινωνούμε για να σας ενημερώσουμε για το πλαίσιο λειτουργίας του σχολείου μας, την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων, τους τρόπους επικοινωνίας σας μαζί μας. Θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντική και επιδιώκουμε τη συνεργασία τόσο με εσάς όσο και με τα παιδιά σας στην κοινή προσπάθεια για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου.  

Παρακαλούμε λοιπόν να ενημερωθείτε και να ενημερώσετε και τα παιδιά σας για τα παρακάτω

1)             Έχουμε σχεδιάσει την δια ζώσης επαναλειτουργία του σχολείου λαμβάνοντας υπόψη όλες τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων. Φροντίσαμε ώστε οι χώροι μας, να είναι εξοπλισμένοι με όσα  προβλέπονται  από  τις οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας και του ΕΟΔΥ. Έχουμε ως προτεραιότητα την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των γονέων/κηδεμόνων, του προσωπικού του σχολείου. Επιπλέον θα επιδιώξουμε αναλυτικές ενημερώσεις προς τους μαθητές/τριες τόσο από το εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και από ειδικούς επιστήμονες που θα προσκληθούν, ενώ διανέμεται κάθε σχετικό έντυπο ή και ηλεκτρονικό υλικό. Ταυτόχρονα θα ενημερώνεστε ηλεκτρονικά και εσείς.

2)            Για την αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων/επισκέψεων σας στο σχολείο, συνιστάται η εξ αποστάσεως επικοινωνία μέσω κάθε διαθέσιμου μέσου όπως τηλεφώνου, mail, sms, κλπ. Η δια ζώσης διεκπεραίωση αιτημάτων θα γίνεται μόνο εφόσον είναι αναγκαία και δεν μπορεί να γίνει εξ αποστάσεως. Μπορείτε να επικοινωνείτε με το σχολείο μέσω email στο 3lykchan@sch.gr στο  3lykchan@gmail.com  στο τηλέφωνο 2821088007 στο οποίο έχει ενεργοποιηθεί εκτροπή κλήσεων ακόμη και για τις ημέρες που είναι κλειστό το σχολείο. 

3)           Συνιστάται στους μαθητές/μαθήτριες, που δεν το έχουν κάνει ακόμη, να δημιουργήσουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο www.sch.gr ώστε να αξιοποιούν τις εκπαιδευτικές πλατφόρμες e-me,  eclass κλπ. Επίσης για τη συμμετοχή στο μάθημα της γυμναστικής και στις όποιες αθλητικές εκδηλώσεις να μας προσκομίσετε το ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ όσοι/ες δεν το έχετε μέχρι τώρα κάνει.

4)        ΕΠΕΙΔΗ το προβλέπει η νομοθεσία , αλλά  και επιπλέον, για τη διαφύλαξη των μέτρων προφύλαξης που λαμβάνουμε στο σχολείο  ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΧΩΡΟ  ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ακόμη και αν έχουν κενό μαθήματος.  Επιτρέπεται η έξοδος σε ώρες μαθημάτων , μόνο μετά από δικό σας τηλεφώνημα/email και κατόπιν προφορικής ή γραπτής άδειας από τη Διεύθυνση του σχολείου. Παρακαλούμε και εσείς να ενημερώσετε σχετικά το παιδί σας.   Η έξοδος από το σχολείο σε ώρες μαθημάτων θα επιτρέπεται μόνο μετά από δικό σας τηλεφώνημα/email  και ενυπόγραφο σημείωμα από τη Διεύθυνση του σχολείου

5)        Σας παρακαλούμε να συμβουλεύσετε τα παιδιά σας να εφαρμόζουν τις οδηγίες που δίνονται και τα μέτρα που λαμβάνονται στο σχολικό χώρο, για την ασφάλεια, των ίδιων,  της οικογένειας τους , των συμμαθητών τους και γενικότερα όλων των ατόμων με τα οποία συναλλάσσονται καθημερινά. Κανένας/καμία δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο την υγεία των άλλων.   Η χρήση μάσκας, το τακτικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι, η χρήση αντισηπτικών, η τήρηση αποστάσεων, η παραμονή σε καλά αεριζόμενους χώρους, η αποφυγή συγχρωτισμού,  είναι βασικά μέτρα προφύλαξης.

6)        Σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού  προγραμματίζουμε σχετικές ενημερώσεις προς εσάς και τα παιδιά σας. Θα ενημερωθείτε σύντομα για αυτό.

7)        Για την ενημέρωση σας για την πρόοδο και φοίτηση του παιδιού σας πρώτα θα επικοινωνείτε μέσω email με τον/την εκπαιδευτικό ώστε να ορίζετε τον χρόνο και τον τρόπο ενημέρωσης.

8)          Θα δοθούν σε όλους τους μαθητές/μαθήτριες βεβαιώσεις μετακίνησης από και προς το σχολείο

9)        Τέλος σας γνωρίζουμε ότι θα ενημερώνεστε έγκαιρα για θέματα που σας αφορούν. Θα βρίσκετε κάθε επίκαιρη ενημέρωση στην ιστοσελίδα μας 3lykchan.blogspot.com, η οποία ενημερώνεται διαρκώς.  Σας παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά το e-mail σας και να ανταποκρίνεστε όταν σας ζητούμε να  προβείτε σε κάποια ενέργεια .

                                                                       Καλή δύναμη και καλή πρόοδο στα παιδιά σας

      Χανιά 30/01/2021

        Ο Διευθυντής του 3ου ΓΕ.Λ. Χανίων

      Μίλτος Ι. Παπαγρηγοράκης

      Μαθηματικός

Επικοινωνία:

Email : 3lykchan@sch.gr ,   3lykchan@gmail.com ,  Tηλ. 2821088007    2821096657     2821090523

Θα βρείτε:

1)        Το ωράριο λειτουργίας του σχολείου με διαφορετικά διαλείμματα ανά τάξη εδώ:

https://3lykchan.blogspot.com/2020/09/blog-post_27.html               

2)       Το ωρολόγιο πρόγραμμα του σχολείου    (έχει αλλαγές στο πρόγραμμα του τμήματος ΓΑΝΘ2)

https://3lykchan.blogspot.com/2020/11/9-11-20.html

3)       Τις οδηγίες του ΥΠΑΙΘ και ΕΟΔΥ  εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1ke5_tmXvc92oEzklbkFSVTu7qxMpLxz5/view

https://3lykchan.blogspot.com/2020/05/05-05-2020-covid-19.html

4)       Το Ατομικό Δελτίο Υγείας εδώ:

https://3lykchan.blogspot.com/2019/08/blog-post.html

5)       Οδηγίες ΥΠΑΙΘ ΕΟΔΥ εδώ:

https://drive.google.com/drive/folders/1wD0vBSDUBzFNgSAVKS8bLLmbronP-ynU?usp=sharing

6)       Οδηγίες προς μαθητές/μαθήτριες όπως έχουν αναρτηθεί στους χώρους του σχολείου εδώ:

https://drive.google.com/file/d/1EgV5PJrzuDOM-b5aY2Yzwx8X-JBmaBrA/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1A2caROS13RnIUtst3i9gMQ6AmBO7wGwA/view?usp=sharing

Σελίδες