ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Διδακτικές ώρες - Διαλείμματα

24/09/2021

Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/Μαθήτριας

 Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή/Μαθήτριας

   1  Το Ατομικό Δελτίο Μαθητή είναι υποχρεωτικό και  κατατίθεται στο σχολείο από τους/τις  μαθητές/τριες που θα φοιτήσουν στην Α ΛΥΚΕΙΟΥ,  (στην/ον εκπαιδευτικό φυσικής αγωγής) κατά την έναρξη του διδακτικού έτους. Χωρίς αυτό δεν είναι δυνατή η συμμετοχή του μαθητή/μαθήτριας σε καμμιά αθλητική δραστηριότητα ούτε και στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής.
2. Το Α.Δ.Υ.Μ. καταρτίζεται και συμπληρώνεται από ιατρούς των οικείων Μονάδων Υγείας του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Κέντρα Υγείας, Πολυδύναμα Περιφερειακά ιατρεία κ.λπ.) ή των Εξωτερικών Ιατρείων των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων ή των ιδιωτών ιατρών συμβεβλημένων με τον Εθνικό Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.) ή τον αντίστοιχο ασφαλι− στικό φορέα των γονέων και κηδεμόνων ή από ιδιώτες ιατρούς (χωρίς σύμβαση με ασφαλιστικά ταμεία). 
3. Με την επιφύλαξη της επόμενης παραγράφου, οι ειδικότητες των ιατρών που έχουν τη δυνατότητα κατάρτισης και συμπλήρωσης και την ευθύνη υπογραφής του Α.Δ.Υ.Μ. είναι παιδίατροι ή γενικοί ιατροί ή, σε ειδικές περιπτώσεις, παθολόγοι. 
4. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις για λόγους προσβασιμότητας και ειδικότερα όταν δεν παρέχουν τις υπηρεσίες τους ιατροί των ειδικοτήτων της παραγράφου 3 του παρόντος άρθρου σε νησιωτικές ή ορεινές ή δυσπρόσιτες περιοχές όπου η πλησιέστερη Μονάδα Υγείας είναι σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο διαμονής της οικογένειας του μαθητή, το Α.Δ.Υ.Μ. δύνανται να καταρτίζουν και να συμπληρώνουν άλλοι ιατροί

    Το περιεχόμενο του Α.Δ.Υ.Μ. είναι απόρρητο και δεν είναι ανακοινώσιμο εκτός των περιπτώσεων ενημέρωσης των αρμοδίων εκπαιδευτικών και των αρμοδίων ιατρών επαγγελματιών υγείας, για τη λήψη μέτρων προστασίας και προάσπισης της υγείας και της ζωής των μαθητών/τριων, καθώς και για τη στήριξη αυτών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Η κατάρτιση, τήρηση και χρήση του Α.Δ.Υ.Μ. και η εν γένει επεξεργασία των δεδομένων που περιέχει το Α.Δ.Υ.Μ. γίνεται υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις του ν. 2472/1997 (Α΄ 50).
   
                    Μπορείτε να εκτυπώσετε το Α.Δ.Υ.Μ. από τον παρακάτω σύνδεσμο:        

Σελίδες