ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Διδακτικές ώρες - Διαλείμματα

10/06/2020

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2020 οδηγιες προς τους/ις ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ/ΕΣ του Ε.Κ. του 3ου ΓΕ.Λ. Χανίων

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ/ΤΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ/ΙΕΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Στο πλαίσιο των ενεργειών που γίνονται για τη διασφάλιση των καλύτερων όρων και προϋποθέσεων για τη συμμετοχή σας στις Πανελλαδικές εξετάσεις αλλά και την αποφυγή κάθε απρόοπτου / δυσάρεστου περιστατικού, σας παρακαλούμε να μελετήσετε και να εφαρμόσετε τις παρακάτω οδηγίες

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

§  Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (blanco), υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών (π.χ. κινητά τηλέφωνα, mp3, smartwatch, κτλ), άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπει η ΚΕΕ, οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να δολιεύσει την διαδικασία της εξέτασης (γραμμένα χέρια κτλ.). Στην περίπτωση που έχουν μαζί τους συσκευή που δεν επιτρέπεται (πχ κινητό κλπ) την παραδίδουν ενυπόγραφα με δική τους ευθύνη και την παραλαμβάνουν στο τέλος της εξέτασης

§  Επιτρέπεται να έχουν μαζί τους στυλό μπλε ή μαύρο, μολύβια, σβήστρα, όργανα σχεδίασης όταν απαιτείται, νερό ή αναψυκτικό.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΤΕΤΡΑΔΙΩΝ:

§  Κάθε υποψήφιος θα παραλάβει μόνο ένα τετράδιο και για το λόγο αυτό πρέπει να υπάρχει ορθή διαχείριση των 16 φύλλων που περιέχει. Ελέγχουν αν αυτά είναι έχουν 16 φύλλα, είναι  καθαρά, δεν έχουν τσαλακωμένα φύλλα ή διακριτικά σημάδια.

§  Οι ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ χρησιμοποιούνται για πρόχειρο που δεν βαθμολογείται και πρέπει να αναγράφεται η λέξη «ΠΡΟΧΕΙΡΟ» στο πάνω μέρος κάθε σελίδας του προχείρου.

§  Συμπληρώνουν τα ατομικά τους στοιχεία σύμφωνα με τις οδηγίες των επιτηρητών στο εσώφυλλο του τετραδίου, όπως αυτά γράφονται στο ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ.

§  Συμπληρώνουν το εξεταζόμενο μάθημα σύμφωνα με τις οδηγίες των επιτηρητών στο εξώφυλλο του τετραδίου.

§  Περιμένουν τους επιτηρητές να ελέγξουν ότι ο υποψήφιος έγραψε σωστά τα στοιχεία του, κάνοντας αντιπαραβολή, των στοιχείων που έγραψε, με αυτά του δελτίου εξεταζομένου. Οι επιτηρητές επικολλούν τα αυτοκόλλητα αριθμητήρια και τα καλύπτουν με αδιαφανές μαύρο αυτοκόλλητο.

§  Οι εξεταζόμενοι δεν γράφουν τίποτα άλλο στο τετράδιό τους (τύπους, σκιτσάκια, ζωγραφιές κλπ), το κλείνουν και περιμένουν με απόλυτη ηρεμία τα θέματα.

ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ:

§  Πρέπει να ελέγξουν αν έχουν πάρει τα σωστά θέματα, αν όλες τις σελίδες  είναι διαφορετικές μεταξύ τους και είναι ευανάγνωστες και αν έχει τυπωθεί η ΑΡΧΗ ΣΕΛΙΔΑΣ στην επικεφαλίδα και το ΤΕΛΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ στο υποσέλιδο.

§  Πρέπει να ελέγξουν αν τα θέματα αντιστοιχούν σύμφωνα με το πρόγραμμα στο μάθημα της ημέρας και στον προσανατολισμό τους όταν πρόκειται για μάθημα προσανατολισμού.

§  Πρέπει να διαβάσουν προσεκτικά τις οδηγίες (τελευταία σελίδα).

§  Στην 1η σελίδα του τετραδίου στο επάνω μέρος να γράψουν το εξεταζόμενο μάθημα και την ημερομηνία όπως αυτά αναγράφονται στο πάνω μέρος της 1ης σελίδας των θεμάτων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΟΥΣ.

§  Δεν μπορούν να γράφουν πράγματα άσχετα με το εξεταζόμενο αντικείμενο.

§  Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ως πρόχειρο την τελευταία σελίδα του τετραδίου και αν χρειάζεται την προτελευταία κλπ, αναγράφοντας την ένδειξη ΠΡΟΧΕΙΡΟ σε όσες σελίδες χρησιμοποιήσουν, οι οποίες δεν βαθμολογούνται σε καμία περίπτωση

§  Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κανένα μαθητή μετά την διανομή των θεμάτων.

§  Σε περίπτωση που υποψήφιος επιθυμεί διευκρίνιση σε ασάφεια των θεμάτων το αναφέρει στους επιτηρητές,  αυτοί καλούν τον πρόεδρο της Λυκειακής και μέσω αυτού μεταφέρεται το ερώτημα στη Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

§  Δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε διευκρίνιση, πληροφορία ή επεξήγηση στους εξεταζόμενους από τους επιτηρητές ή τα μέλη της Λυκειακής, εκτός των οδηγιών, διευκρινήσεων ή πληροφοριών που διαβιβάζονται σε αυτούς από την Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων.

§  Στο τετράδιο γράφουμε μόνο τις απαντήσεις. Προσέχουμε να είναι εμφανής η αρίθμηση του κάθε θέματος που απαντάμε.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΕΤΡΑΔΙΩΝ

§  Οι υποψήφιοι παραδίδουν τα γραπτά τους στους επιτηρητές μετά τη λήξη του δυνατού χρόνου αποχώρησης ή με τη λήξη του χρόνου εξέτασης. Στην δεύτερη περίπτωση οι υποψήφιοι παραμένουν σιωπηλοί στις θέσεις τους με κλειστά τα τετράδια και οι επιτηρητές τους καλούν έναν – έναν να τα παραδώσουν μαζί με τη φωτοτυπία των θεμάτων.

§  Οι επιτηρητές κατά την παραλαβή των δοκιμίων ελέγχουν τα ατομικά στοιχείων των μαθητών. Διαγράφουν χιαστί τα κενά διαστήματα στο γραπτό, θέτουν την υπογραφή τους στο τέλος του κειμένου των απαντήσεων που υποδεικνύεται από τον εξεταζόμενο, και διαγράφουν χιαστί τον κενό χώρο κάτω από την υπογραφή τους, καθώς και αυτόν της επόμενης λευκής σελίδας. Τέλος παρουσία του εξεταζόμενου καλύπτουν με το αδιαφανές αυτοκόλλητο τα στοιχεία του υποψηφίου.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!

Αν ο υποψήφιος που εξετάζεται στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο από τα παραπάνω αναφερόμενα που δεν επιτρέπονται ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δε συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέτασή του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση της Λυκειακής επιτροπής και το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από τη Λυκειακή επιτροπή με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0).

Σε περίπτωση έκτακτων φαινομένων π.χ. Σεισμού  ακολουθούμε τις οδηγίες για όσο διαρκεί ο σεισμός, στη συνέχεια δεν εξερχόμαστε από τις αίθουσες αλλά παραμένουμε καθισμένοι στις θέσεις μας περιμένοντας οδηγίες από τη ΔΔΕ

ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ : ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 07:45 π.μ , τις ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ στις 08:00 π.μ.

ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ/ΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ τους ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥ

 

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

ΗΡΕΜΙΑ – ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ

 

Ο Δ/ντής του 3ου ΓΕ.Λ. : Μ. Παπαγρηγοράκης


Σελίδες