ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Διδακτικές ώρες - Διαλείμματα

14/12/2020

ΦΕΚ: Τι ισχύει μέχρι 7 Ιανουαρίου για όλες τις δομές εκπαίδευσης

Νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, η οποία καθορίζει τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 , μεταξύ των οποίων και όλων των δομών και των τριών βαθμίδων  εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΦΕΚ

Η εφαρμογή των νέων   μέτρων έχουν καταληκτική ημερομηνία την την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6 το πρωί.

Ωστόσο  τα μαθήματα στα σχολεία, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία, ξεκινούν στις 8 Ιανουαρίου, οπότε λίγες ημέρες πριν θα γνωρίζουμε εάν η εκπαίδευση θα συνεχιστεί δια ζώσης η διαδικτυακά,όπως και σήμερα.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχιστεί στα σχολεία, ( Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) έως και τις 23 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα η ΚΥΑ προβλέπει για τις δομές εκπαίδευσης τα εξής:

Από τις 5.00 έως τις 22.00 επιτρέπονται οι μετακινήσεις :

β) Μετακίνηση από και προς το σχολείο, εφόσον λει- τουργεί σύμφωνα με τις διατάξεις της παρούσας.

η) Συνοδεία μαθητών από και προς το σχολείο από γονέα ή κηδεμόνα.

ιε) Μετακίνηση για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α’ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι.

Για την περ. (ιε) , ειδικώς στην περίπτωση μετακίνησης εκτός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας ή της Περιφέρειας Αττικής, η βεβαίωση κίνησης αφορά αποκλειστικά εφάπαξ μετακίνηση και περιέχει το ονοματεπώνυμο, τον τόπο μόνιμης κατοικίας και τον τόπο που εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. όπου φοιτά και αποτελεί τον προορισμό του/της και την αιτιολογία της κίνησης προς την περιφερειακή ενότητα που εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. λόγω συμμετοχής στη διεξαγωγή κλινικών ασκήσεων με φυσική παρουσία σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου του Α.Ε.Ι. Ο φοιτητής/η φοιτήτρια φέρει υποχρεωτικά μαζί του αστυνομική ταυτότητα.

Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση της περ. (β)  η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια, παρέχεται από τον Διευθυντή της οικείας σχολικής μονάδας περιέχει δε το ονοματεπώνυμο του μαθητή/της μαθήτριας, τον τόπο κατοικίας και τη διεύθυνση του σχολείου, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του μαθητή/της μαθήτριας.

Για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση της περ. (ιε)   η βεβαίωση κίνησης είναι πάγια και παρέχεται από τη Γραμματεία του Τμήματος ή της Σχολής Επιστημών Υγείας του Α.Ε.Ι. όπου είναι εγγεγραμμένος κάθε φοιτητής/τρια, που δικαιούται βεβαίωση κίνησης, λόγω διενέργειας κλινικών ασκήσεων. Η βεβαίωση περιέχει το ονοματεπώνυμο του φοιτητή/της φοιτήτριας, τον τόπο κατοικίας του/ης, τη διεύθυνση του Τμήματος ή Σχολής του Α.Ε.Ι., νοσοκομείου ή άλλου χώρου στον οποίο διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών στο οποίο φοιτά, καθώς και το ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης του φοιτητή/ της φοιτήτριας σε εβδομαδιαία βάση. Η βεβαίωση του προηγούμενου εδαφίου παρέχεται ηλεκτρονικά από τη Γραμματεία προς τον φοιτητή/την φοιτήτρια μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και φέρει είτε ψηφιακή υπογραφή είτε σκαναρισμένη πρωτότυπη υπογραφή και σφραγίδα του Α.Ε.Ι. Ο φοιτητής/η φοιτήτρια φέρει υποχρεωτικά μαζί του αστυνομική ταυτότητα. Οι βεβαιώσεις της παρούσας λαμβάνονται από την ηλεκτρονική σελίδα forma.gov.gr.

Για εφάπαξ μετάβαση φοιτητή/φοιτήτριας από τον τόπο μόνιμης κατοικίας στην περιφερειακή ενότητα όπου εδρεύει το Τμήμα/η Σχολή Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. για λόγους σπουδών, σύμφωνα με την περ. (ιε) . 

Σελίδες