ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Διδακτικές ώρες - Διαλείμματα

03/03/2021

Αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας του σχολείου από Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021 και εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας - Ενημερωτική επιστολή του Δ/ντή του σχολείου

Αγαπητοί γονείς/κηδεμόνες

                Όπως έχετε ήδη  ενημερωθεί , από αύριο Πέμπτη αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία του σχολείου και θα εφαρμοστεί η  εξ αποστάσεως διδασκαλία. Σε γενικές γραμμές θα λειτουργήσουμε με τον ίδιο τρόπου που έγινε και στην προηγούμενη εφαρμογή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

                Σας υπενθυμίζουμε τα παρακάτω για τα οποία παρακαλούμε να ενημερώσετε τα παιδιά σας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Tο ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων της σύγχρονης  εξ αποστάσεως διδασκαλίας θα είναι το ίδιο με αυτό της καθημερινής λειτουργίας του σχολείου.

Το πρόγραμμα αυτό σας επισυνάπτεται, ενώ θα υπάρχει αναρτημένο στο blog του σχολείου στο σύνδεσμο:

https://3lykchan.blogspot.com/2020/11/9-11-20.html

 

ΩΡΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ / ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

Το σχολείο μας θα λειτουργήσει με το παρακάτω πρόγραμμα διδακτικών ωρών και διαλειμμάτων .

 

 

3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ

 

 

ΣΧ. ΈΤΟΣ 2020 2021

ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΩΝ ΩΡΩΝ - ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ

ΔΙΔ ΩΡΑ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

08:10 - 08:50

 

 

 

08:50-09:00

09:00 - 09:40

 

 

 

09:40-09:50

09:50-10:30

 

 

 

10:30-10:40

10:40-11:20

 

 

 

11:20-11:30

11:30-12:10

 

 

 

12:10-12:20

12:20-13:00

 

 

 

13:00-13:10

13:10-13:50

 

 

Σημείωση

Στο παραπάνω πρόγραμμα η διάρκεια της κάθε διδακτικής ώρας έχει οριστεί σταθερά στα 40 λεπτά ενώ τα διαλείμματα διαμορφώνονται ανάλογα.

Γενικότερα η διάρκεια της κάθε διδακτικής ώρας μπορεί να διαμορφωθεί διαφορετικά από τον/ην διδάσκοντα/ουσα το μάθημα, σε κάθε περίπτωση όμως το μάθημα θα ολοκληρώνεται αυστηρά εντός του χρονικού εύρους της αντίστοιχης διδακτικής ώρας του παραπάνω προγράμματος.

1)    ΑΠΟΥΣΙΕΣ / ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Σε περίπτωση που το παιδί σας έχει δυσκολία σύνδεσης στο δίκτυο ή πρόσβασης στο μάθημα παρακαλώ να  μας ενημερώνετε στο 3lykchan@gmail.com με μήνυμα. Η αποστολή του μηνύματος παρακαλούμε να γίνεται από το mail του γονέα/κηδεμόνα και όχι από το mail του παιδιού.

Οι απουσίες που οφείλονται σε αδυναμία πρόσβασης στο δίκτυο (όπως θα μας έχετε ενημερώσει) θα εξεταστούν με το άνοιγμα του σχολείου από το σύλλογο διδασκόντων που θα αποφασίσει σχετικά.

 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

Σύμφωνα με τις εγκυκλίους του ΥΠΑΙΘ η παρακολούθηση των μαθημάτων είναι υποχρεωτική και κάθε απουσία θα καταχωρίζεται σε ηλεκτρονικό απουσιολόγιο, ενώ στη συνέχεια θα ενημερώνεται το σύστημα myschool και θα λαμβάνονται υπόψη στο χαρακτηρισμό της φοίτησης των μαθητών/τριών.

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Η υλοποίηση της  σύγχρονης εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης πραγματοποιείται μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας, Webex Meetings μέσω του Π.Σ.Δ.

Κρίνεται σκόπιμο μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί να συνδέονται πριν από την έναρξη των μαθημάτων για την υλοποίηση δοκιμών (μικρόφωνο, κάμερα, ήχος κ.λπ.), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ομαλή υλοποίηση τους.


 

ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ

Σας έχουμε αποστείλει στα email σας  τις ψηφιακές τάξεις όλων των εκπαιδευτικών:

Για να εισέλθει στην ψηφιακή τάξη το παιδί σας:

Μπορεί να πατήσει Ctrl + αριστερό κλίκ  στο σύνδεσμο της ψηφιακής τάξης

Είτε να αντιγράψει  σε ένα browser τον σύνδεσμο της ψηφιακής τάξης  σε ένα browser και πατήσει enter

Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει τις οδηγίες που θα εμφανιστούν στην οθόνη.

 

ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των μαθημάτων οι μαθητές/τριες οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς τους (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους στη σύγχρονη εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση.

ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ

                Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχουμε, κατά την σύνδεση σας στην ψηφιακή τάξη δεν «χρεώνεστε» με δεδομένα που έχετε αποθηκευμένα στο κινητό σας.

Γενικότερα, μάλιστα,  ισχύει ότι δεν θα χρεώνονται τα δεδομένα (zerorating) σε πρόσβαση από κινητά δίκτυα, σε ψηφιακές πλατφόρμες που χρησιμοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα σχολεία

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

                Για κάθε δυσκολία που συναντάνε τα παιδιά σας στη χρήση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού, μπορείτε να απευθύνεστε στη διεύθυνση του σχολείου στο 2821088007 (εκτρέπει στο κινητό του δ/ντή) ή στα mail του σχολείου 3lykchan@sch.gr   3lykchan@gmail.com   για να αναζητήσουμε λύση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

                Στην ιστοσελίδα https://register.sch.gr/students/ μπορείτε να δημιουργήσετε για το παιδί σας λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ώστε να έχετε πρόσβαση στις πλατφόρμες απόθεσης ψηφιακού υλικού. Η δημιουργία του λογαριασμού πρέπει να γίνει από το γονέα/κηδεμόνα και θα απαιτηθεί ο Αριθμός Μητρώου που έχει ο μαθητής/μαθήτρια στο σχολείο (αν δεν τον γνωρίζετε να μας ενημερώσετε σχετικά)

                                                                                                                                                                                                                                                                                         Καλή δύναμη

Χανιά 3 Μαρτίου 2020

Ο Διευθυντής του 3ου ΓΕ.Λ.

Μ.Ι. Παπαγρηγοράκης

Μαθηματικός

Σελίδες