ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Διδακτικές ώρες - Διαλείμματα

27/01/2023

Ομιλία γύρω από το φαινόμενο της εξάρτησης_Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων - Δευτέρα 13 / 2 στις 18:00 στο 3ο ΓΕ.Λ.

 Τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - ομιλία στο σχολείο μας  με τίτλο Το φαινόμενο της εξάρτησης: αιτίες, αντιμετώπιση, αυτοβοήθεια/αλληλοβοήθεια στην σχολική κοινότητα”. Απευθύνεται σε γονείς και εκπαιδευτικούς και έχει ως στόχο να δημιουργηθεί ένας διάλογος για το φαινόμενο της εξάρτησης με έμφαση στις εφαρμογές του διαδικτύου. Μέσω του συμμετοχικού διαλόγου επιδιώκεται να ακουστούν προβληματισμοί και να απαντηθούν ερωτήματα που αφορούν : 


  • Τι είναι το φαινόμενο της εξάρτησης; 

    Γιατί ένας άνθρωπος γίνεται εξαρτημένος; 

  • Τι γνωρίζουμε γύρω από την εξάρτηση από τις εφαρμογές του διαδικτύου στους εφήβους; 

  • Πώς οι γονείς μπορούν να παρέμβουν ή να προλάβουν την εμφάνιση της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων; 

  • Ποιος ο ρόλος των εκπαιδευτικών και του σχολείου στην πρόληψη της εξάρτησης και άλλων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων; 

  • Πώς μπορούν οι αρχές της αυτοβοήθειας/αλληλοβοήθειας να αξιοποιηθούν στην σχολική κοινότητα; 

  • Η ομιλία που πρόκειται να υλοποιηθεί θα αποτελεί μία εισαγωγή και μία πρώτη επαφή των γονέων και των εκπαιδευτικών με τις παραπάνω έννοιες και ερωτήματα. 

 Οι εισηγήτριες της ομιλίας είναι η Εύη Αδαμοπούλου Ψυχολόγος MScPhD του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας* Χανίων και η Σουρλατζή Κατερίνα Ψυχολόγος MSc Υπεύθυνη του Προγράμματος Προαγωγής Αυτοβοήθειας Χανίων. 

Ο Δ/ντής του 3ου ΓΕ.Λ.
Μ. Παπαγρηγοράκης




* Το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας αποτελεί πρόγραμμα του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Υποστηρίζει ανθρώπους με προβλήματα εξάρτησης (από αλκοόλ, παράνομες ουσίες, τζόγο, διαδίκτυο κ.ά.) και τους συγγενείς τους. Δευτερευόντως, υλοποιεί παρεμβάσεις με στόχο την πρόληψη των εξαρτήσεων σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα και τα σχολεία. Χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας, υλοποιείται σε συνεργασία με τον Ο.ΚΑ.ΝΑ. και όλες οι υπηρεσίες που προσφέρει είναι δωρεάν.
 


Σελίδες